Alba af Kærhuset

Født  17. april  2015

Opdrætter : Kærhuset

Stamtavle

Efter 338 dage folede Rosie med et stort og livsglad brunt hoppeføl, den 17. april 2015, kl. ca. 03.00. Hun er navngivet Alba af Kærhuset.

Alba af Kærhuset er efter den unge lovende hingst Antobello DVH 1182 e. Ampere/Fürst Heinrich.

Mor er
Rosie af Kærhuset e. Rosentanz DVH 844 og MMF: Luxy-Boy Macohl DVH 605.

Far: Antobello DVH 1182
 

Pæmiehingst 2014 i Dansk Varmblod

Farve: Sort

Karakterer i Herning 2014:

Krop: 9-8-9-9
Lemmer: 7-7
Bevægelse: 8-9-8.5
Helhed: 9

 

 

 


Antobello er en smart og moderne unghingst med en super og elastisk bevægelse. Hingsten udviser en fantastisk ridelighed og har alle forudsætninger for at nå helt til toppen i dressur.

Kombinationen med hollandsk top dressur blod i form af Ampere og hannoveranske blodlinier i form af Fürst Heinrich og Weltmeyer, der borger for ridelighed og supert temperament smelter her i Antobello sammen til en højere enhed. Antobello har et særdeles godt temperament og er utrolig lærenem.

Antobello's mor Fleur er kåret med Diplom i Sverige. Fleurs første afkom Bonheur vandt overlegent det Svenske Dressurchampionat for 3 års i 2012 med hele 87%. Antobello er hendes 3. afkom.

Stutteri Højagergaard skriver: Antobello's første følårgang tegner helt fantastisk. Alle er ædle, højtstillede, godt temperament og med super bevægelse. Vi har ikke siden Cannon Row xx haft en hingst der "stempler" sine afkom så meget.


Der henvises til Stutteri Højagergaards hjemmeside: www.hoejagergaard.dk

 

 

 

 

 

 

 

 

Mor: Rosie af Kærhuset
Rosie er ud af velkonsoliderede hoppelinier på såvel mor som morfarside. Morstammen er ud af Birthe Lyders gode og kendte stamme tilbage til elitehopperne Julie og Raubchen, ligesom Rosie er 3. generation ud af vores stamhoppe elitehoppen Luxy Macohl efter elite- og sølvmedaljehoppen Schwarmy Macohl. Såvel mor som morfar til Rosie er opdrættet i Kærhuset !  Alba er Rosies 4. føl.

Rosie som 3-års hos Blue Berry Hill

Rosie som 4-års hos Ditte Mikkelsen

Morfar: Rosentanz DVH 844

Morfar Rosentanz efter legendariske Rohdiamant og Rubinstein var præmiehingst ved Hannoveranerkåringen 2003 i Verden og opnåede tillige status som præmiehingst ved kåringen i Dansk Varmblod 2004 med karakterer:
9 888 88 898 9.

Poul Graugaard udtalte: Rosentanz er en passende stor, højstillet og utrolig elegant hingst af særdeles god type. Han har adel og udtryk for en hel million. Bevægelsen er særdeles god i alle 3 gangarter.

I juni 2004 afsluttede han den tyske 30 dages materialprøve i Münster-Handorf med bravour ved at vinde prøven med bl.a. karakteren 10 i temperament og 10 i ridelighed af fremmedrytteren.

Selv om det er i dressur Rosentanz' styrke umiddelbart ligger, har han også vist fremragende springegenskaber i løsspringning. Hans mor Sabrina er iøvrigt optaget i Programm Hannoveraner Springpferdezucht. 

Rosentanz er danskejet (v/Lone Bøegh Henriksen), og rides i dag med succes af Lones datter Rose.

Ved landsstævnet i dressur for pony- og juniorryttere hos Team CABE i Ringsted Sportsrideklub den 7.- 9. maj 2010 var junioren Nanna Skodborg Merrald helt suveræn. 16-årige Nanna havde tre starter på avlshingsten Rosentanz e. Rohdiamant/Sao Paulo og startede fredag holdmesterskabet i TCJ09, hvor ekvipagen vandt individuelt med 70,63%. Lørdag gik starten i det individuelle juniormesteskab i ICJ09, hvor ekvipagen vandt med 71,234% og scorede suverænt hattrick søndag med at vinde FEI Junior Kür med 43,90 point (76,80%).

Rosentanz har derefter fungeret som lærehest for Lone Bøgh's datter Rose Marie

Du kan læse mere om Rosentanz på hjemmesiden: www.hphorses.dk

Herunder fotos af Alba:

 

 

 

Alba af Kærhuset
208333DW1500813

F. Antobello Ff Ampere NLD Fff Rousseau Ffff Olympic Ferro DVH 759
Fffm Zsuzsa
Ffm Larivola Ffmf Flemmingh
Ffmm Farivola
Fm Fleur DEU HAN DH Fmf Fürst Heinrich Fmff Florestan I
Fmfm Dawina e. Donnerhall
Fmm Wondergirl Fmmf Weltmeyer
Fmmm Princess Ester e. Prince Thatch xx
M. Rosie af Kærhuset Mf Rosentanz DVH 844 Mff Rohdiamant (DVH 628) Mfff Rubinstein (Westf.)
Mffm Elektia V (Oldb.)
Mfm Sabrina (Hann.) Mfmf Sao Paulo (Old.)
Mfmm Fernlady (Hann)
Mm Lugie af Kærhuset Mmf Luxy-Boy Macohl DVH 605, A/S dr. Mmff A-Dur DVE 406
Mmfm Luxy Macohl ERDS 3908
Mmm Regie DH 3790 Mmmf Resident DH 418
Mmmm Raubchen EDS 4331